LIVE BLOG Wimbledon | Visul devenit KOșmar: Simona Halep pierde al doilea meci jucat cu numărul unu mondial pe masă. Konta a câștigat cu 6-4 decisivul. Românca a servit de două ori la 5-4 în tiebreak-ul setului doi pentru victorie. Pliskova va fi #1, de luni

LIVE BLOG Wimbledon | Visul devenit KOșmar: Simona Halep pierde al doilea meci jucat cu numărul unu mondial pe masă. Konta a câștigat cu 6-4 decisivul. Românca a servit de două ori la 5-4 în tiebreak-ul setului doi pentru victorie. Pliskova va fi #1, de luni
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep (2 WTA) a ratat a doua șansă consecutivă de a deveni numărul unu mondial. De luni, Karolina Pliskova va prelua șefia WTA de la Angie Kerber, chiar dacă a fost eliminată în turul doi la Wimbledon.
  • Johanna Konta (7 WTA) a spulberat visul Simonei, cu o revenire senzațională, la capătul unui meci foarte spectaculos, cu un nivel de joc ridicat: 6-7 (2), 7-6 (5), 6-4.
  • Venus Williams (37 ani, 11 WTA) va juca a zecea semifinală a carierei la Wimbledon. Americanca, cvintuplă campioană la All England Club, a trecut, marți, cu 6-3, 7-5 de campioana de la Roland Garros, Jelena Ostapenko, în 74 de minute de joc, și o va înfrunta pe Johanna Konta pentru un loc în finală.
  • Garbine Muguruza este prima jucătoare calificată pe tabloul de 4 la ediția 2017 a turneului de la Wimbledon: a trecut în minimum de seturi de Svetlana Kuznetsova, într-un meci început cu 40 de minute întârziere, din cauza ploii.
  • Magdalena Rybarikova completează tabloul semifinalelor feminine, încheind după 75 de minute de joc efectiv meciul cu americanca Coco Vandeweghe, 6-3, 7-5.
  • Urmărim împreună, în format LIVE BLOG, acțiunea de la Wimbledon.

Simona Halep părăsește turneul de la Wimbledon, în sferturi, cu un meci mai devreme decât ar fi avut nevoie pentru a deveni numărul unu mondial și cu două meciuri înainte de a-și îndeplini adevăratul obiectiv: câștigarea primului titlu de Mare Șlem al carierei.

Jucătoarea antrenată de Darren Cahill a fost protagonista unui meci antrenant, pe alocuri fabulos. Iar la ediția 2017, au fost destule meciuri feminine care au ridicat standardul și ștacheta, cu tenisul spectacol propus fanilor. Pentru Simona Halep, este o nouă înfrângere dureroasă, în care a făcut puține greșeli – doar nouă directe. Un meci în care calmul ei a făcut diferența în primul set și în mare parte în setul doi. În care Simona i-a făcut concurență la serviciu Johannei Konta pe alocuri. Simona a avut șansele ei, a servit la 5-4 în tiebreak-ul setului doi, dar i-a lipsit sângele rece pentru a ataca. La fel ca și în finala de French Open.

Konta a prins aripi, a riscat, a jucat pentru totul sau nimic și a primit totul. În setul doi, după un start bun, cu presiune pusă pe retur, cu minge de break creată pozitiv, agresiv pe lansarea Johannei, Simona a rămas în urmă și a fost depășită de jucătoarea cu 48 de lovituri câștigătoare. Konta i-a făcut KO forehand-ul, i-a smuls de acolo erorile, iar Simona nu a reușit să dea re-start pentru a schimba soarta partidei.

În propriile cuvinte, succesul Johannei Konta este „ireal”. Așa a simțit-o britanica.

Semmifinalele feminine la ediția 2017 a Wimbledon-ului:

  • Garbine Muguruza (cap de serie 14) – Magdalena Rybarikova (87 WTA)
  • Venus Williams (cap de serie 10) – Johanna Konta (cap de serie 6)

POVESTEA PAS CU PAS A ZILEI SFERTURILOR FEMININE DE LA WIMBLEDON. Simona „couldn’t rule the world today”

21:15 Statistica meciului: KO cu doar 9 greșeli neforțate. Konta a avut 48 de lovituri câștigătoare, Simona – 26. Simona a încheiat neforțat doar de nouă ori, dar nu a reușit să se impună. Statistica seamănă mult cu cea de la Roland Garros.


21:07 Este sărbătoare și în Anglia, pentru că Johanna Konta este prima semifinalistă a Marii Britanii la Wimbledon, de la Virginia Wade. Johanna Konta – tenismena care până la startul acestei ediții nu jucase vreodată un tur trei, a vorbit despre faptul că nu își va permite să viseze prea departe. Citiți mai multe detalii despre prima reacție a britanicei, după succesul în fața Simonei, în materialul de mai jos:


21:05 Este sărbătoare în Cehia. Karolina Pliskova este urmașa lui Angelique Kerber în fotoliul de lider mondial. Al 23-lea număr unu din istoria tensiului feminin. Cei de la WTA aveau, cu siguranță, pregătite toate materialele și pentru Simona. Dar Halep și-a ratat singură șansa, pentru că, așa cum a spus toată lumea – a depins doar de ea.


KO by KONTA. Simona Halep pierde al doilea meci pentru numărul unu mondial. 6-4 în decisiv pentru britanică.

Simona Halep pierde parcă la indigo încă un meci cu numărul unu mondial: nu a riscat și nu a câștigat.

20:51 Simona Halep rămâne în meci cu un nou game alb de serviciu. Examenul urmează. O singură șansă pentru re-break. Konta va servi la 5-4.


20:50 Halep, la un game de eliminare. Konta vine cu toată viteza spre fileu și câștigă punct după punct. Un game alb de serviciu o duce la 5-3.


20:45 Simona revine cu game alb pe serviciu. Konta va servi la 4-3, A jucat 102 puncte cu prima minge în acest meci. A câștigat 72.


20:40 Cu peste 70% procentajul primului serviciu, Konta pare că a pus în final stăpânire pe meci: se desprinde fulgerător la serviciu, 40-0, însă Halep dă semnalul revenirii cu un rever câștigător. Mai face un pucnt curajos, dar britanica supraviețuiește.4-2 pentru Konta,


20:35 BREAK KONTA. Britanica atacă îndrăzneț pe dreapta Simonei și smulge două erori la 15-15. Nu are nevoie decât de una, pentru a-i face un duș rece Simonei: primul break al decisivului îi revine! 3-2 pentru Konta. Românca are doar 7 erori neforțate în tot meciul dar este într-o postură ingrată în acest moment.


20:30 Konta are curaj mai mult, Konta are inițiativa. Asta e clar: 42 de lovituri câștigătoare la 22 în 2 ore și 15 minute de joc. Dar Simona are de partea ei calmul. Unul evident. Terenul Central este un teatru al viselor, o scenă perfectă pentru Simona și Johanna.


20:25 Este o nebunie curată să ții socoteala tuturor ocaziilor ratate de fiecare jucătoare: vedem o defensivă de cinci stele din partea Simonei, care îi aduce minge de break, o revenire inspirată a Johannei, o doză de șansă cu fileul pentru britanică, o scurtă ratată de puțin, voleuri. În concluzie, este 1-1. Simona a ratat o minge de break. Dar mai apoi, Simona are game ușor de serviciu, pentru 2-1.


20:15 Konta a zbughit-o la vestiare după victoria din setul doi și întârzie revenirea în arenă. Halep va avea avantajul de a servi prima în decisivul pentru numărul unu mondial. Deschide ferm, cu două prime puncte câștigate și apoi game încheiat la 30. Meciul Vandeweghe – Rybarikova se va încheia pe Central, din cauza ploii care nu contenește la Londra.


20:10 Mats Wilander mizează mai departe pe Simona Halep, în decisiv, cea care a fost la două puncte de victorie, la set și 5-4 în tiebreak: „Konta a fost mai agresivă – prea agresivă pe alocuri, a egalat, dar Simona are, consider, în continuare, prima șansă. este un meci de nivel foarte bun”, spune expertul Eurosport..


KONTA forțează decisivul. Egalitate la tiebreak-uri, egalitate la seturi. 7-5 manșa a doua pentru britanică

Simona ratează primul rever, dar se instalează la conducere, 2-1, după alte două servicii uriașe. Vine retur uriaș al Simonei, iar Konta nu are replică: primul mini-break al Simonei, pentru 3-1. Konta vine la fileu și își recuperează punctul cedat pe serviciu, cu un voleu în lung de linie decisiv. Winner-ul 32 pentru Konta. Halep ia o decizie uriașă la 3-3: cere întreruperea punctului imediat după returul britanicei. Ochiul de Șoim confirmă un out milimetric. Simona e din nou la conducere, 4-3, în logica serviciului.

5-4 pentru Simona, cu un nou mini-break. Românca are două servicii pentru a închide meciul.

Dar… Konta reușește returul și forțează egalitatea, la 5. Konta o împinge în defensivă, rămâne calmă și are minge de set, la 6-5. Și are din nou curaj și are și setul doi, câștigat 7-5.


19:58 TIBREAK! Simona deschide game-ul de serviciu cu două prime serve perfecte, apoi forehandul în lung de linie este un răspuns pe măsură pentru returul cros decis al britanicei. Simona egalează la 6-6, cu un serviciu bun, iar publicul erupe. Simona este la 7 puncte de numărul unu mondial.


19:55 Presiunea înapoi pe Simona, care va servi pentru a forța un al doilea tiebreak în partidă. Konta și-a câștigat serviciul la 15.


19:50 Game de infarct, dar Halep rezistă și face 5-5. Simona deschide cu rever la indigo game-ul zece, în lung de linie. Face rapid 30-0, apoi ne dă emoții când ratează primul serviciu. Doar pentru o clipă, pentru serva pe centru este letală, iar Konta trimite returul mult afară. 40-15 și Simo ratează în primă fază închiderea game-ului, cu un passant prea larg. Konta mai prinde un retur diabolic, care o pune în încurcătură pe Simmona. Românca mai risipește un avantaj, este aproape de dublă greșeală, dar fileul are milă de serviciul doi și îl lasă în terenul corect. Simona are o nouă minge de 5-5 după o minge trimisă în fileu de Konta, iar voleul următor al britanicei este milimetric out. Și Siomona scapă de încă un game și respiră adânc, la fel ca și fanii ei.


19:45 Konta trimite un rever de lung de linie dureros de bun la 30-30, care smulge multe oftaturi în tabăra Simonei. Și Konta face 5-4 în setul doi. Simona va servi pentru a prelungi manșa.


19:40 Simona salvează două mingi de break cu servicii consecutive la nivelul celor trimise de Konta: primul în exterior, al doilea – spre teu. Și vine eroarea neforțată din partea Johannei, pentru minge de game Halep. Însă… returul letal care nu a venit la minge de break vine acum, în lung de linie, decisiv, pentru Konta, care revine la egalitate. Simona nu găsește primul serviciu, însă mingea a doua o încurcă suficient de mult pe britanică. După un nou serviciu ferm, se face 4-4. 34 de minute de joc în setul doi. Până și Darren Cahill are emoții.


19:32 Simona pierde cel mai spectaculos punct al game-ului șase din setul doi, dar egalează la game-uri, 3-3.Totuși, cine mai ține cont de asta? Obiectiv îndeplinit pentru moment.


19:25 Încă un schimb de teren încheiat 1-1. Simona egalează la 2-2 în setul secund, cu un prim joc câștigat de ea la zero pe propriul serviciu, Konta pare că este pe cale să imite perfomanța româncei, însă o dublă greșeală îi strică logica, sau poate karma. Beneficiind de alte două greșeli neforțate, Simona întrevede pentru o fracțiune de secundă o oportunitate, la 40-40. Dar serviciul britanicei redevine o armă la momentul oportun, iar un forehand câștigător, al 21-lea winner al meciului pentru Johanna, duce scorul la 3-2 pentru numărul 7 mondial.


19:20 Johanna Konta păstrează avantajul de a fi servit prima în acest set secund pentru încă o tură. 2-1. Dar, deși are procentaj uriaș la prima minge (83% puncte jucate cu serviciul întâi), 18 lovituri câștigătoare față de 18 erori neforțate, Konta este ținută sub control de o Simona Halep care negociază perfect contextul, miza și jocul.


19:17 Constanța este singura care îi lipsește Johanei Konta, în acest moment. Iar Simona Halep salvează două mingi de break și egalează scorul, 1-1, în setul doi.


19:12 Konta acuză șocul pierderii setului inaugural în primele două puncte ale manșei secunde, însă revine și, cu patru puncte consecutive, pune 1-0 pe tabelă.


19:05 SIMONA HALEP câștigă primul set la tiebreak, 7-2 și este la un set de istorie.

Simona câștigă primul mini-break al tiebreak-ului la finalul unui raliu superb, încheiat cu un rever în cros care trece printr-un culoar îngust de tot și prinde la limită tușa. Este nevoie de reluarea Ochiului de Șoim pentru a valida mingea Simonei. Halep face 3-1, profitând de frustrarea britannicei, însă îi oferă o mână de ajutor uriașă adversarei, cu o dublă greșeală la 3-1 care anulează mini-break-ul câștigat atât de frumos. Konta însă rămâne neinspirată și ratează voleul următor, oferindu-i un Simonei 4-2 la schimbul de terenuri. Britanica nu mai pune nici primul serviciu în teren, nu mai are nici precizie, iar Simona câștigă al doilea punct consecutiv pe retur. De aici, deznodământul este logic: 7-2 pentru Simona, jucătoarea care acum are un picior în semifinale și o mână pe numărul unu mondial.


19:00 TIEBREAK! Konta face 30-15 pe serviciu cu un voleu-stop de inclus în selecția de lovituri a zilei și își oferă o minge de tiebreak cu un nou prim serviciu uriaș. Simona nu poate profita de unul dintre puținele servicii doi, iar manșa se decide la tiebreak.


18:55 Simona Halep este extrem de calmă și face 6-5. Se ia la întrecere până și la calitatea serviciului cu Johanna Konta, iar după ce la 30-30 britanica ratează un retur important, închide game-ul cu un voleu-drive bine calculat și foarte sigur. konta va servi pentru tiebreak.


18:52 Jo Konta egalează la 5-5, după o nouă prestație excelentă la serviciu.


18:48 Simona oprește la timp revenirea britanicei: câștigă pe serviciu, după trei game-uri la rând pentru Johanna și este din nou în față pe tabelă, la 5-4. Primul as al meciului o ajută pe Simona în acest game.


18:45 Konta egalează pe tabelă, 4-4. Primul serviciu este uriaș pentru britanică: Johanna revine cu patru puncte consecutive de la 0-30 și pune presiune pe Simona, care a condus cu 3-0.


18:42 Re-break Konta. Simona Halep nu mai rezistă și cedează avantajul luat în start de meci la capătul celui de-al treilea game de serviciu consecutiv în care a înfruntat minge de break. Britanica i-a dat lovitura de grație cu un rever câștigător, pentru un break alb. Rămâne totuși în față pe tabelă, la 4-3.


18:40 Returul Simonei Halep este impresionant. Cu toate acestea, Konta reușește să își facă această tură de serviciu și duce scorul la 4-2. Pe cât de bine returnează Simona prima minge a Johannei, pe atât de zgomotoasă este românca în raliuri. Îi face concurență Azarenkăi.


18:35 Simona rezistă. 4-1. Românca mai câștigă un game pe serviciu după ce a salvat minge de break. De data asta, a avut noroc pe mingea a doua, pentru că Johanna Konta a vrut prea mult de la retur.


18:30 Johanna Konta își trece numele pe tabelă după 16 minute de joc. Este un game câștigat pe serviciu, pentru 1-3.


18:25 BREAK CONFIRMAT. Simona are inițiativa, trimite al patrulea winner al meciului – un smash din preajma plasei, finalizează spectaculos și cu voleul, dar greșește într-un schimb prelungit, oferindu-i minge de break britanicei. Publicul nu apucă să celebreze, însă. Revenirea româncei este promptă, bazată pe un serviciu performant. Primul test a fost trecut, iar Simona ia loc pe bancă liniștită, cu un 3-0 important, după 11 minute.


18:20 Start de vis pentru Simona: pune 2-0 pe tabelă după cinci minute, câștigându-și break-ul cu un retur superb în cros, de pe rever.


18:15 Simona Halep deschide cu serviciul meciul pentru numărul unu mondial. primele două puncte ale meciului sunt închise cu lovituri câștigătoare: Simona îl ia pe primul, cu forehandul, Johanna – pe al doilea, cu reverul. Deși Konta returnează apăsat, Halep își câștigă lansarea fără emoții, la 30.


18:10 Meciul Rybarikova – Vandeweghe, de pe Terenul 1, este suspendat, la scorul de 6-3 și 2-2, din cauza ploii. Pe Central, Simona Halep și Johanna Konta au început încălzirea. Nu vor avea bătăi de cap nici cu ploaia, nici cu vântul intens. Vor juca în condiții indoor, sub acoperiș.


17:55 „Queen Vee” va juca a zecea semifinală a carierei la Wimbledon. Americanca, cvintuplă campioană la All England Club, a trecut cu 6-3, 7-5 de campioana de la Roland Garros, Jelena Ostapenko, în 74 de minute de joc și își așteaptă adversara de pe tabloul de patru la capătul meciului care urmează pe Central, Halep – Konta.


17:50 Prelungiri în setul doi al meciului Venus Williams – Jelena Ostapenko, 5-5. Dar, letona cedează break, în cel mai nepotrivit moment: patru greșeli consecutive, iar Queen Vee va servi pentru victorie.


17:45 Magdalena Rybarikova a luat startul mai bun în duelul jucătoarelor care prind aripi pe rapid și visează la o primă semifinală în turneul de la Wimbledon. 4-2 în fața americancei Coco Vandeweghe. Parcursul sportivei din Slovacia, care parcă preia din mers ștafeta de la retrasa Daniela Hantuchova, a început în 2017, la All England Club, cu un 0-2 în primul set cu Monica Nculescu.


17:40 Venus Williams pierde avantajul luat devreme în setul doi: și-a pierdut serviciul la 3-2, iar acum este condusă cu 4-3 de Ostapenko în această manșă. Revine Jelena ca în finala de la Roland Garros, oare? Sau maturitatea lui Venus se va impune?


17:35 Ultimul antrenament. Simona Halep pune la punct ultimele detalii înaintea meciului cu Johanna Konta. A găsit un teren cu iarbă, care încă nu a chelit de tot.


17:30 Pericol de accidentare! „Este o gaură în mijlocul terenului”, anunță Novak Djokovic, după calificarea în sferturile tabloului masculin. Nu vorbește despre orice teren, ci despre Centralul pe care o așteptăm în acțiune pe Simona Halep pentru marele meci cu Johanna Konta.

„I-am spus arbitrului de scaun, în timpul meciului, că este o mare gaură în mijlocul terenului, la linia de serviciu. Mi-a spus să îi arât. Am făcut-o și nu i-a plăcut ce a văzut. Sincer, terenurile nu sunt cele mai bune anul acesta, și mai mulți jucători au văzut asta”,
Novak Djokovic

 


17:20 Garbine Muguruza va reveni, de luni, în Top 10.

„Practic, aici a început ascensiunea mea în tenis. Mă bucur nespus că sunt din nou în semifinale. Cred că am jucat bine. am jucat de multe ori împotriva ei și știam exact ceea ce am de făcut. Încerc să nu mă gândesc prea mult la ceea ce urmează, vreau să îmi fac jocul”,
Garbine Muguruza


17:15 Venus Williams câștigă primul set al meciului cu Jelena Ostapenko într-o jumătate de oră. 6-3 pentru americancă.


17:05 Garbine Muguruza este prima semifinalistă la Wimbledon 2017! Spaniola a trecut cu 6-3, 6-4 de Svetlana Kuznetsova: își oferă minge de meci cu un as, la 30-30, și apoi atacă cu succes forehandul rusoaicei, smulgând eroarea decisivă. Doar 75 de minute a durat acest prim sfert de finală încheiat marți. Cu o partitură tactică complet diferită față de ceea ce a arătat ieri, împotriva lui Angie Kerber, Muguruza a atacat în momentele importante ale meciului cu Svetlana Kuznetsova: a încheiat cu 14 lovituri câștigătoare, față de 21 ale rusoaicei și cu trei erori neforțate în plus față de mai experimentata ei adversară (15-12).


16:55 Start perfect pentru veterana Venus, 3-0: la 1-0, favorita numărul 10 de la Wimbledon este spectatoare la primul punct pe serviciul tinerei campioane de la Roland Garros, încheiat cu dreaptă aspră, însă profită de emoțiile letonei și își pune în cont un break la 30. Tot Ostapenko o ajută să ajungă la 3-0 în doar 9 minute.


16:45 100 de meciuri la Wimbledon! Venus Williams deschide meciul cu numărul 100 disputat pe iarba de la Wimbledon cu un as. La 37 de ani, Vee joacă pe terenul Central pentru un loc în semifinale. Acest meci decide adversara învingătoarei din meciul Halep – Konta. Iar Venus Williams își câștigă fără emoții lansarea. Ultimul punct, pentru 1-0 este, desigur, tot un as.


16:35 Konta și recitatul „poeziei” înainte de meci. Ca la Bac, nu? Johanna Konta are un ritual special îniante de Wimbledon, impus de antrenorul Win Fissette. „Cu o seară înainte, îi trimit un mesaj cu planul de joc. Este un mesaj destul de lung. Ea îl citește. Sunt indicații tactice, dar și unele mesaje de încurajare care sunt importante pentru meciul următor. Ea începe încălzirea cu 20 de minute înainte de meci, dar în ultimele cinci minute, îmi repetă ceea ce i-am transmis. Îmi recită ceea ce are de făcut pe teren și dacă lipsește ceva, îi atrag atenția, mai ales dacă este ceva important. Putem spune că este un fel de examen înainte de meci – poate că este ușor neobișnuit, dar atunci când este 100% hotărâtă pe ceea ce are de făcut, atunci ea joacă cele mai bune meciuri”, a spus Wim Fissette pentru Press Association Sport. Deci, tragem concluzia că ar fi bine ca Jo Konta să se încurce la poezie și să greșească puțin la examenul oral înaintea meciului cu Simona.


16:25 Încep sferturile feminine și pe terenul Central. Tabloul sferturilor de finală de pe tabloul masculin este completat de Novak Djokovic, care trece cu 3-0 de Mannarino. Un meci fără istoric, care mai pune ceva gaz pe foc în lista de acuzații împotriva organizatorilor turneului britannic: de ce acest meci a avut prioritate în fața unui duel Kerber – Muguruza, la programare?


16:22 SET Muguruza. Spaniola câștigă primul set, 6-3, în fața rusoaicei Kuznetsova. Rusoaica domină cam toate capitolele statisticii (winners – 10-4, procentaj de prima minge – 72% la 64%, puncte câștigate pe mingea a doua – 80% – 50%), dar spaniola conduce 1-0 la seturi și este mai aproape de semifinale.


-16:15 Muguruza este fast and furious. Spaniola ajunge la un game de victorie în primul set în 24 de minute. 5-2 cu incomoda Kuznetsova. Șase urcări la fileu, patru lovituri câștigătoare pentru Muguruza.


16:05 Break alb pentru Garbine Muguruza. Spaniola primește puncte cadou de la rusoaică, de la dublă greșeală până la ratări pe forehand și rever. 3-1 după 15 minute.


16:00 Șase lovituri câștigătoare în primele trei game-uri. Muguruza salvează două mingi de break, impresionează cu un rever în lung de linie care duce game-ul la 40-40 și schimbă terenul la 2-1.


15:55 Se joacă! Garbine Muguruza câștigă pe serviciu primul game al meciului cu Svetlana Kuznetsova.


15:45 Victorie în minimum de seturi? Djokovic este la un set distanță de victorie în meciul cu stângaciul Adrian Mannarino, pe Central. Pe Terenul 1, pe vânt destul de puternic, jucătoarele au ieșit la încălzire.


15:40 Terenurile exterioare au fost acoperite cu prelate. Nimic nou pentru Wimbledon. Nu există încă o estimare oficială în legătură cu ora la care s-ar putea relua meciurile.


15:30 Portertul sfertfinalistelor într-o frază. Avem răgaz pentru a vedea cum au prefațat reprezentanții WTA meciurile din sferturile feminine programate astăzi. Venus Williams (37 de ani) este „Queen Bee”, pentru că „Vee” este la fel de înțepătoare ca în zilele în care domina circuitul alături de sora ei. Cea mai tânără jucătoare rămasă pe tablou, Ostapenko, îi va fi adversară. Adică Jelena – „copilul-minune”. Kuznetsova este „talentul mereu imprevizibil”, Muguruza este „lovitura de trăsnet”, Simona este „domnița în așteptare”, Konta – „copilul care te duce în pragul infarctului”, Coco Vandeweghe este „Asul”, iar Rybarikova – „talentul înnăscut”. 


15:25 Muguruza și Kuznetsova au ajuns doar până în buza terenului 1, pentru că ploaia a revneit la Londra. Simona Halep are meci programat pe Central la momentul oportun – după ce a jucat pe 1 și 2 de la debutul turneului, acum va scăpa de calvarul întreruperilor de ploaie, la adăpostul acoperișului. partea proastă – condițiile se schimbă.

Oricum, organizatorii au avut de înfruntat critici de pretutindeni, întrucât pe Terenul Central jocul începe la ora 15:00 în mod normal, iar în prima săptămână în program intră 2 meciuri de băieți și doar unul de pe tabloul feminin.


15:20 Organizatorii sunt pregătiți pentru o zi cu averse, deci cu multe lansări din block-starturi pentru jucătoare. Pe Terenul 1 se scoate prelata.


15:15 Sub acoperiș. Pe Terenul Central, singurul prevăzut cu acoperiș în complexul de la All England Club, se joacă ultima optime de la masculin, Djokovic – Mannarino, cu acoperișul tras.


15:05 Plouă la Londra. Și primul sfert de finală feminin, Muguruza – Kuznetsova, programat pe Terenul 1 nu poate începe.


15:00 Salutare. „She could rule the world”. Am adaptat refrenul care încheia în urmă cu cinci ani Jocurile Olimpice de la Londra, cântat magistral de Gary Barlow și băieții din Take That, pentru că astăzi este ziua în care Simona Halep își poate asigura numărul unu mondial. Ea își dorește primul titlu de Mare Șlem și îi dorim ca duminică să fie într-adevăr ziua pe care să o începem cu „Today this could be the greatest day of her life„, pentru că titlurile de Mare Șlem sunt cele care rămân cu adevărat în memorie, rămân în sufletele oamenilor și fac diferența între uriașii tenisului. Dar dacă este să ajungă la titlul de Mare Șlem, Simona va trece mai întâi de acest meci, iar dacă o face, va fi numărul unu. Va intra pe teren în semifinală știind că de luni, va fi regina sportului alb. A 23-a. Și cel mai frumos ar fi să devină numărul unu și să se poată mândri cu faptul că a făcut-o cu titlu mare. Cum Tecău a ajuns număr unu la dublu după victorie cu frații Bryan și titlu la Turneul Campionilor, pentru ca momentul să fie cu adevărat unic. Rămâne de văzut. Sunt Cezara Paraschiv și trebuie să o luăm pas cu pas, ca jucătorii de tenis. Numărul unu este la orizont. Numai să întindă o mână și în palmă o să-I rămână.


Zi mare, de istorie, pentru Simona Halep și tenisul românesc: jucătoarea pregătită de Darren Cahill intră pe teren pentru obținerea primei poziții în clasamentul WTA.

„Depinde doar de ea”, anunță WTA, Wimbledon, publicații din lumea întreagă și fani pe rețelele de socializare. Românca arată, printr-un parcurs solid, fără set pierdut până în sferturile de finală de la Wimbledon, că a trecut peste șocul finalei de la Roland Garros, unde a jucat de asemenea cu numărul unu pe masă. Johanna Konta este singura care stă între Simona și #1. Johanna Konta, alături de întreaga suflare britanică – fie că va fi vorba despre spectatorii din tribunele Terenului Central, sau despre cei refugiați pe „Henman HIll” și pe „Murray Mound”, în fața ecranelor uriașe din complexul SW19.

Șapte repere ale duelului Halep – Konta, meciul care decide cine va fi al 23-lea număr unu din tenisul feminin: Simona Halep – dacă va câștiga meciul, sau Karolina Pliskova – dacă se impune Konta (Pliskova ar fi primul #1 dat de Cehia)

1. Halep – Konta este sfertul cel mai puternic

Dintre primele opt favorite, doar Svetlana Kuznetsova (favorită 7) și-a mai respectat statutul de cap de serie și s-a calificat pe tabloul de 8. Magdalena Rybarikova (87 WTA) este singura jucătoare din afara listei capilor de serie ajunsă în această fază a competiției.

Halep – Konta este un duel între favoritele 2 și 6 de pe tabloul ediției 2017 de la All England Club.

2. Duel Wilson – Babolat

Jumătatea inferioară a tabloului feminin este dominată de sportive care folosesc rachete Wilson: trei din patru sfertfinaliste folosesc racheta produsă de americani. Venus Williams, Simona Halep și Jelena Ostapenko reprezintă „team Wilson”. În ultimele zece ediții de la All England Club, de nouă ori s-au impus jucătoare care folosesc rachete Wilson. Excepția: franțuzoaica Marion Bartoli, cea care a câștigat titlul în 2013 cu o rachetă fabricată de Prince.

În 2017, pe tabloul de opt, regăsim două dueluri fratricide – un sfert Wilson (Venus Williams – Jelena Ostapenko) și un sfert Yonex (Rybarikova – Vandeweghe), două reprezentante Babolat (Muguruza  și Konta) – a doua cea mai de succes rachetă în circuitul feminin în ultimii 20 de ani în turneele de Mare Șlem – fără triumf însă la Wimbledon și o reprezentantă a Head – Svetlana Kuznetsova.

3. Simona Halep și Johanna Konta au fiecare câte trei victorii în acest an în fața jucătoarelor de Top 10 în 2017

Simona Halep a învins două sportive de Top 10 în drumul spre finala de la Roland Garros. Și a învins-o și pe Konta, în Fed Cup, atunci când britanica se afla tot pe poziția a 7-a în clasamentul WTA, într-un meci care nu face decât să adauge un plus de conflict înainte de acest duel, având în vedere faptul că britanica s-a simțit agresată de fanii români și de căpitanul nejucător al României, Ilie Năstase.

Simona este conștientă că va avea parte de public ostil, în condițiile în care situația s-a întors, iar acum meciul se joacă acasă la Konta. Chiar dacă Simona anunță că nu se teme de faptul că ar putea fi fluierată sau făcută să se simtă hărțuită de fanii britanici, reacția publicului va fi una interesantă: Konta a vorbit despre aportul publicului în meciul din turul doi, câștigat în decisiv, dramatic, la Donna Vekic. Konta a ținut să accentueze atunci: „m-au susținut fantastic, însă au arătat și un deosebit respect adversarei„, dorind parcă să ofere un exemplu de „așa da”, „așa se face”.

3 victorii și o înfrângere este palmaresul Simonei Halep în fața jucătoarelor de Top 10 în 2017. Konta a pierdut un meci în plus față de Simona – unul în Fed Cup, chiar în fața româncei, unul la Australian Open, în fața Serenei Williams. Victoria Johannei de la Miami a fost repurtată în condițiile în care aceasta coborâse cu un loc în afara Top 10-ului.

4. România ar putea avea un nou număr unu în clasamentul mondial, în proba de simplu, după o pauză de 43 de ani, 1 lună și 75 de zile

Simona Halep încearcă să adauge România pe lista celor doar 11 țări care au dat tenisului feminin un număr unu mondial. Statele Unite domină clasamentul, cu opt sportive ajunse #1 în WTA și 1123 de săptămâni de supremație, Iugoslavia și Serbia – țara care a moștenit palmaresul sportiv al  fostei Republici Iugoslave –  au avut trei sportive în total, Germania, Rusia și Belgia au trimis câte două jucătoare în fotoliul de lider mondial, iar Elveția, Danemarca, Belarus, Franța, Spania și Australia au avut câte o jucătoare pe prima poziție.

România ar da doar pentru a doua oară în istorie numărul unu mondial în proba de simplu a tenisului. Pe 23 august 1973, Ilie Năstase intra în istorie ca primul număr unu al tenisului masculin și părăsea fotoliul de lider pe 2 iunie 1974, după 40 de săptămâni de supremație.

5. Marea Britanie Kontează la simplu feminin în săptămâna a doua, după 33 de ani

Johanna Konta rescrie istoria tenisului britanic feminin. La fel cum România scotocește adânc în statistici pentru a afla ce borne mai depășește Simona Halep și face calcule, la fel fac și britanicii cu Konta. Tot așa cum au tot făcut-o și cu Murray, până când Muzza a câștigat la All England Club și a devenit numărul unu.

Johanna Konta, jucătoarea care până la startul acestei ediții a Wimbledonului nu jucase nici măcar un tur trei la All England Club, este acum prima reprezentantă a Marii Britanii în sferturile de finală în Grand Slam-ul de casă, de la Jo Durie încoace (1984). Iar Londra kontează pe ea pentru a avea din nou o reprezentată în semifinale, pentru prima dată de la Virginia Wade și parcursul ei memorabil din 1978.

Organizatorii de la Wimbledon se mai mândresc cu o performanță: din 1973 încoace, este pentru prima dată când au și un jucător și o jucătoare în sferturile unei ediții de la All England Club – pe Konta și Murray.

6. Duelul jucătoarelor care au mizat pe un tenis economicos

Simona Halep și Johanna Konta sunt singurele două jucătoare care nu au câștigat pe cartea atacului calificarea în sferturi. Dintre cele opt jucătoare ajunse pe tabloul de 8, Simona și Johanna sunt singurele care au terminat meciul din optimi cu mai puține lovituri câștigătoare decât adversarele lor. Simona Halep a reușit 19 lovituri câștigătoare în meciul cu Azarenka (21 winners), iar Konta a trimis 29 lovituri câștigătoare în partida cu reprezentanta Franței Caroline Garcia (39 winners).

Simona Halep este jucătoarea care a comis cele mai puține erori neforțate în optimi, dintre toate jucătoarele rămase în cursă (locul doi per total, la capătul meciurilor din optimi, după Wozniacki, care a pierdut în minimum de seturi duelul cu Vandeweghe, deși a avut doar 9 greșeli neforțate). Per total, românca a decis cele mai puține puncte dintre toate jucătoarele ajunse pe tabloul de 8: la capătul sfertului de finală cu Azarenka, Simona făcuse 30 puncte (19 încheiate câștigător, 11 cu eroare directă). Venus Williams a închis de una singură punctul în 37 de rânduri (dar a avut de două ori mai multe lovituri câștigătoare decât adversara ei, Konjuh). Konta a decis 43 de puncte (39 winners / 14 UEs), Rybarikova – 51 puncte (27/24), Vandeveghe – 57 puncte (38/19), Kuzntesova – 57 puncte (37/20), Ostapenko – 81 puncte (42/39), Muguruza – 105 puncte (55/50) – conform statisticilor oficiale oferite de site-ul turneului de la Wimbledon.

7. Konta, forță la serviciu

Serviciul este arma principală cu care se poate impune Johanna Konta în fața oricărei jucătoare. Wim Fissette, fostul antrenor al Simonei Halep, acum în tabăra britanicei, aprecia înaintea meciului din sferturi că Jo Konta nu are slăbiciuni, nu are un punct slab care să invite la atac adversarele, însă evidenția ca armă principală serviciul – „este de Top 3 mondial în acest moment„, spunea Fissette.

Konta este, într-adevăr, o jucătoare cu profil impresionant la serviciu, la Wimbledon 2017: ocupă locul 2 la totalul așilor expediați – 25 în patru meciuri – performanță depășită doar de jucătoarea pe care tocmai a învins-o, Caroline Garcia. Cel mai rapid serviciu al britanicei la această ediție a Wimbledonului a înregistrat 183 km/h, doar Vandeweghe (192 km/h) și Venus Williams (190 km/h) depășind-o pe Konta la viteza lansării, dintre sportivele calificate în sferturi. Tot între americancele Venus Williams și Coco Vandeweghe și Johanna Konta se dă bătălia pentru cele mai multe puncte câștigate în spatele primului serviciu (85% Coco, 80% – Venus, 77% – Johanna – în medie, la turneu, 85%, 0% și respectiv 75% în optimi).

Jucătoarea din marea Britanie are al doilea procentaj în turneu la punctele câștigate pe mingea a doua, 74%, după Konjuh.

Simona Halep are avantajul unei deplasări incredibile pe teren .

Alte trei sferturi de finală savuroase

Dacă în România, toți ochii vor fi pe meciul Halep – Konta, ziua sferturilor feminine aduce alte trei partide interesante.

  • Venus Williams (favorita 10) – Jelena Ostapenko (favorita 13) – al doilea meci pe Terenul central după Djokovic – Mannarino

Unul dintre cele două dueluri din sferturi între două jucătoare cu titluri de Mare Șlem în palmares, la simplu feminin, le aduce față în față pe cea mai vârstnică sfertfinalistă de la Wimbledon, de la Martina Navratilova încoace (1994) și pe prima jucătoare care reușește să evite reculul după câștigarea primului titlu de Mare Șlem al carierei, câștigându-și accesul în sferturi după maiden Grand Slam title, pentru prima dată de la Kim Clijsters încoace (2005 / 2006), Belgianca a avut însă mult mai mult timp pentru a se regrupa, după titlul de la US Open și până la Australian Open, față de Ostapenko – după succesul de la Paris (o lună).

  • Garbine Muguruza (favorită 14) – Svetlana Kuznetsova (favorită 7) – de la ora 15, pe Terenul 1

Muguruza este jucătoarea care, un meci superb, a scos-o din luptă pe liderul mondial, Angie Kerber, declanșând totdată schimbarea liderului. Kuznetsova, jucătoarea care a cedat cele mai puține game-uri până în sferturi, joacă pentru prima semifinală în cadrul turneului de la All England Club. Au trecut 10 ani de la ultima prezență în sferturi la Wimbledon pentru jucătoarea care se prezintă pe teren cu echipament Qiaodan – producător chinez de echipament sportiv. În rest, pe teren vom vedea astăzi trei ținute Adidas, două – Asics, una – Lotto și una – Eleven by Venus.

  • Magdalena Rybarikova – Coco Vandeweghe (favorită 24), al doilea meci pe Terenul 1

Vandeweghe vizează a doua semifinală de turneu de mare Șlem a sezonului, iar specialista suprafeței verde – Rybarikova îi stă în cale. Coco este a șasea jucătoare în topul cellor mai multe victorii pe gazon din 2011 încoace, după Kvitova, Kerber, Lisicki, Serena și Radwanska.

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Cel mai nou cuplu din showbiz! Ireal cu cine s-a cuplat Fulgy, fiul Clejanilor 😲
Cel mai nou cuplu din showbiz! Ireal cu cine s-a cuplat Fulgy, fiul Clejanilor 😲
Radu Drăgușin a intrat în istoria Premier League! Borna atinsă
Radu Drăgușin a intrat în istoria Premier League! Borna atinsă
Mii de euro de la stat pentru tinerii care vor deveni părinți! Ce condiții trebuie să îndeplinească
Mii de euro de la stat pentru tinerii care vor deveni părinți! Ce condiții trebuie să îndeplinească
Catalanii trec la ‘amenințări’! Starul Barcelonei care ar putea fi dat afară la finalul sezonului
Catalanii trec la ‘amenințări’! Starul Barcelonei care ar putea fi dat afară la finalul sezonului
Juri Cisotti ar fi luat decizia finală! Dorit cu insistenţă de FCSB şi Dinamo, starul Oţelului s-a decis cu ce echipă va semna
Juri Cisotti ar fi luat decizia finală! Dorit cu insistenţă de FCSB şi Dinamo, starul Oţelului s-a decis cu ce…
"Vă spun, nu pot să mă abţin". Titularul de la Rapid are ofertă de 3 milioane de euro din străinătate:…
Cuplul ANULUI în showbiz! Și-a făcut iubită mai tânără decât fiica lui și nu-și poate lua mâinile de pe ea nici pe stradă!
Cuplul ANULUI în showbiz! Și-a făcut iubită mai tânără decât fiica lui și nu-și poate lua mâinile de pe ea…
ȘOC! Victor Cornea a părăsit-o pe Andreea Bălan chiar în ziua de Crăciun. Anunțul făcut de sportiv
ȘOC! Victor Cornea a părăsit-o pe Andreea Bălan chiar în ziua de Crăciun. Anunțul făcut de sportiv
BANCUL ZILEI. Bubulina: – Bulă, te-am rugat să bați covorul. Ai făcut-o?
BANCUL ZILEI. Bubulina: – Bulă, te-am rugat să bați covorul. Ai făcut-o?
Detaliile ascunse din chitanţele Nordis prezentate de Marcel Ciolacu. În loc să stingă scandalul, a turnat gaz pe foc
Detaliile ascunse din chitanţele Nordis prezentate de Marcel Ciolacu. În loc să stingă scandalul, a turnat gaz pe foc
AMANTA care a pus pe jar familia regală a României! Prințul Carol avea de fapt...
AMANTA care a pus pe jar familia regală a României! Prințul Carol avea de fapt...
ȘOC! Soția lui Petre Daea a cerut ordin de protecție împotriva fostului ministru al Agriculturii!
ȘOC! Soția lui Petre Daea a cerut ordin de protecție împotriva fostului ministru al Agriculturii!
Este ordin de la UE pentru toți șoferii din Europa! Intră în vigoare de la 1 ianuarie 2025
Este ordin de la UE pentru toți șoferii din Europa! Intră în vigoare de la 1 ianuarie 2025
VIDEO Cristiano Ronaldo a încercat apa înghețată din Laponia. Imagini senzaționale cu celebrul fotbalist
VIDEO Cristiano Ronaldo a încercat apa înghețată din Laponia. Imagini senzaționale cu celebrul fotbalist
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Au început reducerile de iarnă: mii de jocuri la prețuri accesibile
Au început reducerile de iarnă: mii de jocuri la prețuri accesibile
Guardiola recunoaşte că Manchester City ar putea rata accesul în Liga Campionilor
Guardiola recunoaşte că Manchester City ar putea rata accesul în Liga Campionilor
Ce vehicule poți conduce în 2025 cu permis Categoria B? Aceste reguli se aplică și în spațiul Schengen?
Ce vehicule poți conduce în 2025 cu permis Categoria B? Aceste reguli se aplică și în spațiul Schengen?
Oana Roman, mesajul emoționant despre Mioara, mama ei și dorul pe care i-l poartă. Ce i-a zis fiica ei, Isa, de Crăciun
Oana Roman, mesajul emoționant despre Mioara, mama ei și dorul pe care i-l poartă. Ce i-a zis fiica ei, Isa,…
×